ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Η κυβέρνηση επιμένει σε αποτυχημένες συνταγές
Τετάρτη, 22 Φεβρουάριος 2012 21:59

Από τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Όπως είχαμε επισημάνει οι Οικολόγοι Πράσινοι κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, τα στοιχεία του δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και φυσικά δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν. Η πλήρης ανατροπή του, μόλις δυο μήνες μετά την ψήφισή του, ήταν από τότε αναμενόμενη ως απόρροια της ασκούμενης πολιτικής αλλά και της ίδιας της λογικής. Το περίεργο είναι γιατί η κυβέρνηση επιμένει να αλλάζει διαρκώς κάποιους αριθμούς. Έτσι προβλέπει περαιτέρω μειώσεις σε κρίσιμους τομείς, κυρίως στην παιδεία και την υγεία, ενώ, για άλλη μια χρονιά, πετσοκόβεται το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων. Και όλα αυτά, χωρίς την παραμικρή αξιολόγηση και ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
Η συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πρασίνων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε σχετικά, για λογαριασμό της Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση :
"Η αποτυχημένη συνταγή αυτή τη φορά προβλέπει αυξημένη δόση, οδηγώντας τις εξελίξεις στο γνωστό γνωμικό "η εγχείρηση πέτυχε, αλλά ο ασθενής απεβίωσε". Πλέον η κυβέρνηση ούτε αδιάβαστη, ούτε ανυποψίαστη είναι. Αφαιρεί με πλήρη επίγνωση κρίσιμους πόρους για την οικονομία και την κοινωνία, διαφυλάσσοντας ως ιερές αγελάδες τις αμυντικές δαπάνες και τη μισθοδοσία των κληρικών. Είναι προφανές πως το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, για να κρύψει τα ανομήματα του, όπως η φυγή σημαντικών ποσών στο εξωτερικό από στελέχη του ή η αδράνειά του στη σύναψη συμφωνίας με την Ελβετία, για τα εκεί κατατεθειμένα κεφάλαια".




