ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ: Εργαστήρι για την τοπική απασχόληση και ανάπτυξη

Βιωματικό Εργαστήρι στις νέες μορφές τοπικής απασχόλησης και ανάπτυξης διοργανώνουν στο Καρπενήσι , η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η ΠΕ Ευρυτανίας σε συνεργασία με την  Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

, για τις ανάγκες του ΕΠ  «Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD).

 

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιανουαρίου από τις 9.00 έως τις 17.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

 

Το πρόγραμμα», συνολικής διάρκειας 16 ωρών, αποβλέπει  στη μάθηση εκ μέρους των ωφελούμενων εναλλακτικών τρόπων και διαδικασιών ανάπτυξης τοπικής βιοποριστικής απασχόλησης αλλά και της συλλογικής παροχής κοινωνικών και δημοτικών υπηρεσιών προς τους ίδιους και τις οικογένειές τους προκειμένου:

 

– είτε να αυτοαπασχοληθούν οι ίδιοι,

 

– ή να συμβάλλουν στην απασχόληση των οικείων τους,

 

– να βελτιώσουν την πρόσβασή τους σε κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες από τις οποίες σήμερα εξαιρούνται λόγω οικονομικής αδυναμίας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 19 του μήνα  ( Κατερίνα Καλαντζή Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας Γεωργίου Καραϊσκάκη 1, Καρπενήσι Τηλ.: 2237350725).

 

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016 – Κ.Σ. Ευρυτανίας.