ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο bookyourweddingday.com: Ένα πρωτοποριακό site που δίνει πολλά οφέλη και στους Δήμους.

Ένας από τους νέους τομείς του τουρισμού παγκοσμίως,  είναι ο γαμήλιος τουρισμός. Στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό ανθεί και ειδικά σε δήμους που είναι τουριστικός προορισμός έχει γίνει μόδα. Το bookyourweddingday.com είναι ένα πολύ ενδιαφέρον site το οποίο λειτουργεί πάνω σε αυτή τη βάση.

 

ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΙΠΙΔΗ: Ο γαμήλιος τουρισμός μπορεί να φέρει πολλά έσοδα στους Δήμους

Η Μαρία Ευριπίδη είναι η υπεύθυνη του συγκεκριμένου site που φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον γαμήλιο τουρισμό. Μιλώντας στο OTAnews εξηγεί κάποια πράγματα για το bookyourweddingday.com

1. Ανακοινώσατε πρόσφατα τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας για την κράτηση ημερομηνίας γάμου. Πείτε μας λίγα λόγια για την πλατφόρμα.

Το bookyourweddingday.com είναι η πρώτη και μοναδική διεθνής online πλατφόρμα κράτησης  ημερομηνίας για την τέλεση πολιτικού γάμου στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα σε travel agents, wedding planners και ζευγάρια από όλο τον κόσμο - τα οποία επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο σε αυτές τις δύο χώρες - να βρουν τις διαθέσιμες ημερομηνίες στο επιθυμητό venue και να πραγματοποιήσουν την κράτηση τους άμεσα, αφήνοντας στο παρελθόν τις χρονοβόρες διαδικασίας που απαιτούσαν έως και 6 βδομάδες αναμονής. Η διαδικασία είναι πλέον γρήγορη και εύκολη, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τα ζευγάρια να επιλέξουν την ημερομηνία και να κάνουν την κράτησή τους σε ένα από τα ειδυλλιακά τοπία της Ελλάδας και της Κύπρου.

 

2. Τι οφέλη αποφέρει η πλατφόρμα για τους δήμους και γενικότερα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Περιγράψτε μας τη διαδικασία αναφορικά με τους Δήμους.

Κάθε πολιτικός γάμος που πραγματοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στους Δήμους, στα ξενοδοχεία και στους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς καθώς αποκομίζουν ένα σημαντικό ποσό εσόδων. Αρχικά, τα ζευγάρια καλούνται να καταβάλουν προς τους δήμους συγκεκριμένο τέλος για την ολοκλήρωση της γαμήλια τελετής. Στη συνέχεια τα ζευγάρια χρειάζεται να εξασφαλίσουν την διαμονή τόσο των ιδίων όσο και των καλεσμένων τους, γεγονός το οποίο ενεργοποιεί την τουριστική αγορά καθώς κατά μέσο όρο πραγματοποιούν 10 διανυκτερεύσεις και ο μέσος όρος των καλεσμένων είναι περίπου 30 άτομα.  Επιπλέον, σημαντικός αριθμός τοπικών επιχειρήσεων επωφελούνται καθώς εμπλέκονται άμεσα στην πραγμάτωση της γαμήλιας τελετής. Τοπικές επιχειρήσεις όπως τα ανθοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, οι φωτογράφοι και οι εταιρείες διασκεδάσεως είναι απαραίτητες για να ολοκληρωθεί ευχάριστα η σημαντικότερη ημέρα του ζεύγους. 

Το bookyourweddingday.com προσφέρει, επίσης, στα ξενοδοχεία και τους δήμους τη δυνατότητα διεθνούς προβολής σε τουριστικούς πράκτορες, διοργανωτές γάμων και στα ζευγάρια καθώς είναι η μοναδική υπηρεσία στο είδος της ανά τον κόσμο και όλοι οι σημαντικοί σχετικοί φορείς μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή. 

Τέλος, η πλατφόρμα αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους λειτουργούς του δήμου ενώ παράλληλα βοηθά στην εξοικονόμηση των πόρων αυτού, καθώς η αυτοματοποιημένη διαδικασία τους γλιτώνει πολύτιμο χρόνο, είναι πιο πρακτική και οργανωτική, χωρίς οποιοδήποτε οικονομικό κόστος. Οι Δήμοι έχουν  την ευκαιρία να προβάλουν τα venues που έχουν δημιουργηθεί για αυτό τον σκοπό, ενισχύοντας έτσι και την ξενοδοχειακή αγορά.  Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα παρέχει ID validation για να αποφεύγονται αλλεπάλληλες κρατήσεις που οδηγούν σε ακυρώσεις ενώ παράλληλα, όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να αντλούν σημαντικές πληροφορίες και στατιστικά σε πραγματικό χρόνο μέσω reports.

 

3. Ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της. Εξηγήστε μας πώς συμβάλει το Bookyourweddingday.com στην περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του γαμήλιου τουρισμού;

Το ΒookΥourWeddingDay.com λύνει το μεγάλο πρόβλημα του χρόνου αναμονής αυτοματοποιώντας τη διαδικασία κράτησης στην Ελλάδα και την Κύπρο.  Το πρόβλημα αυτό είχε παρατηρηθεί σε όλες τις χώρες οι οποίες επιλέγονταν ως γαμήλιος προορισμός με αποτέλεσμα να χρειάζονταν περισσότερο από 6 εβδομάδες αναμονής για να ελέχθη η διαθεσιμότητα της επιθυμητής ημερομηνίας. Μόνο από το Ηνωμένο Βασίλειο ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για να τελέσουν τον γάμο τους 280.000 ζευγάρια, από τα οποία περίπου 4.500 ζευγάρια επιλέγουν την Ελλάδα. Φανταστείτε πόσο εύκολα μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η αγορά τουρισμού στην Ελλάδα μέσο της αυτοματοποιημένης διαδικασίας που παρέχει η πλατφόρμα! Επίσης, η πλατφόρμα ΒookΥourWeddingDay.com προβάλλει άμεσα και χωρίς κανένα κόστος την Ελλάδα στο εξωτερικό ως τον ιδανικό προορισμό για γαμήλιο τουρισμό. Η αυτοματοποιημένη διαδικασία κράτησης που προσφέρεται από την πλατφόρμα σε συνδυασμό με την τεράστια προβολή της χώρας τοποθετεί την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη ως παράδεισο του γαμήλιου τουρισμού.  

 

4. Πείτε μας δύο λόγια για την πορεία της πλατφόρμας

Η μακρόχρονη εμπειρία μου στο τομέα του τουρισμού σε συνδυασμό με την αναγνώριση του τεράστιου προβλήματος που υπήρχε στην αγορά του γαμήλιου τουρισμού οδήγησαν στην σύλληψη της ιδέας της πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com. Αφετηρία για να μετουσιωθεί η ιδέα σε πράξη αποτέλεσε ο διεθνής διαγωνισμός «Reload Greece Challenge»- που διοργανώθηκε από ο Κέντρο  Ελληνικής Επιχειρηματικότητας στο Λονδίνο – από όπου και αναδείχθηκε η καινοτόμος αυτή ιδέα. Ακολούθως η εξέλιξη ήταν ραγδαία ξεκινώντας από την επιλογή των επενδυτών, την οργάνωση των ομάδων στην Ελλάδα και την Κύπρο, την σύναψη συμφωνιών με μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς και εν τέλει την ανάρτηση των ξενοδοχείων και άλλων αδειούχων χώρων που πραγματοποιούνται γαμήλιες τελετές στην πλατφόρμα ΒookΥourWeddingDay.com. Ωστόσο, οι δραστηριότητες και οι επαφές μας με νέους Δήμους και  φορείς συνεχίζονται, ανανεώνοντας και εμπλουτίζοντας συνεχώς τη βάση δεδομένων της πλατφόρμας. 

 

Σημερινά Νέα