ΚΩΣ: Θέλουν ειδικό πρόγραμμα για τα νησιά που επλήγησαν από το προσφυγικό

Συγκεκριμένο πλαίσιο ενίσχυσης των νησιών που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού, έθεσε στην Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Λέρου.

Ο δήμαρχος Κω ζήτησε στην ομιλία του ένα Ειδικό Τομεακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τα νησιά που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού με συγκεκριμένους πόρους από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Κυρίτσης πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένες δράσεις, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από αυτό το Ειδικό Τομεακό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα:

α) Δράσεις τουριστικής προβολής, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι σήμερα ο δήμος, η περιφέρεια και οι τοπικοί φορείς χρηματοδοτούν με δικούς τους πόρους αυτές τις δράσεις, χωρίς να υπάρχει βοήθεια ή στήριξη τόσο από το Κράτος όσο και από την Κομισιόν.

β) Έργα και ενίσχυση των υποδομών τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά.

γ) Ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενίσχυση που μπορεί να αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τη μεταποίηση αλλά και τον πρωτογενή τομέα.

Σημερινά Νέα