ΑΘΗΝΑ: Ανεξαρτητοποιηθηκε ο Δραγουμης από τον Καμίνη

Μείον εναν δημοτικό σύμβουλο έχει πλέον ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης. Ο λόγος για τον Φιλιππο Δραγούμη ο οποίος με ανακοίνωση του αναφέρει αναλυτικά τους λόγους ανεξαρτητοποίησης. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αγαπητοί φίλοι, Επειδή δεν είμαι πλέον μέλος της παράταξης Δικαίωμα στην Πόλη, μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι αναγκαίο να μου στέλνετε την εσωτερική αλληλογραφία της παράταξης. Μετά λύπης μου αποχώρησα μετά την άρνηση του Δημάρχου να μου δώσει το λόγο για ζήτημα με το όποιο έχω ασχοληθεί επιμελώς και με επιτυχία επί 6 χρόνια και έχω αποκτήσει αξιόλογη εμπειρία που θεωρώ χρήσιμη.

Της άρνησης να μου δοθεί ο λόγος στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε προηγηθεί η αιφνιδιαστική αντικατάστασή μου (είχε γίνει μόνο μια αόριστη διερευνητική συζήτηση τον περασμένο Νοέμβριο). Είχα ζητήσει από τον Δήμαρχο πριν πάρει την οριστική απόφαση να προηγηθεί μια ενδελεχής συζήτηση μαζί του για ενημέρωση του και μετά από αυτήν θα υπέβαλα την παραίτησή μου αν μου το ζητούσε.

Στη συνέχεια, δεν έγινε και πάλι δεκτό επίμονο αίτημα μου προς την γραμματέα του Δημάρχου για συνάντηση με τον Δήμαρχο, που θα είχε ως στόχο συζήτηση για τις λεπτομέρειες και χρονοδιάγραμμα μιας ομαλής μετάβασης ώστε να μην προκύψουν δυσλειτουργίες στο Κέντρο Πρόληψης Αθηνά Υγεία. Ήδη γνωρίζω έχει προκύψει η πρώτη δυσλειτουργία στο Αθηνά Υγεία, με την πολύ πιθανή ακύρωση ενός σημαντικού Ευρωπαϊκού προγράμματος ("Localize it” συνεργασία 11 χωρών της ΕΕ μέσω των φορέων πρόληψης της κάθε χώρας, με θέμα το Αλκόολ) για το οποίο είχα εργαστεί, το τρίτο μιας σειράς σχετικών προγραμμάτων της ΕΕ.

Το πρόγραμμα θα ακυρωθεί επειδή δεν υπάρχει κανείς νομιμοποιημένος τούτη τη στιγμή να το υπογράψει εμπρόθεσμα ( η νομιμοποίηση του LEAR είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο και έχει την δική της "ευρωπαϊκή"γραφειοκρατία πέρα από τον χρόνο που χρειάζεται το δικό μας καταστατικό για να αλλάξει) αλλά και κανείς που να έχει την εμπειρία να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο πρόγραμμα ούτε και να μεταβεί στο Λουξεμβούργο,όπου θα γίνει το European Workshop “Kick off for Localize it” ( 8-12 Μαΐου 2017). Δυστυχώς ο άξιος κατά τα άλλα αντικαταστάτης μου δεν γνωρίζει Αγγλικά ούτε έχει προηγούμενη εμπειρία. Θεωρώ τραγικό να χάνονται τέτοιοι πόροι, ευκαιρίες, συνεργασίες & γνώση. Πέραν όλων αυτών, θεωρώ χρέος μου να προειδοποιήσω πως η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στα Κέντρα Πρόληψης είναι αυτή την περίοδο υπό αμφισβήτηση τόσο από το υπουργείο υγείας, όσο από τον ΟΚΑΝΑ και από μέρος των εργαζομένων και ότι χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, επίγνωση του θεσμικού πλαισίου ( που είναι όντως λίγο περίπλοκο) κάθε δυσλειτουργία θα μετρήσει αρνητικά για τον σχεδιασμό του μέλλοντος. Φίλιππος Δραγούμης

Σημερινά Νέα